Dve tretiny kontrolných výkazov k DPH nemali chyby

Prvé podanie kontrolného výkazu k dani z pridanej hodnoty (DPH) bolo úspešné. Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

04.03.2014 07:09
debata

Ako ďalej uviedla, dve tretiny prijatých kontrolných výkazov sú úplne bezchybné a len tri percentá majú viac ako desať chýb. „Ak si tieto nájdené chyby podnikatelia opravia v stanovenej lehote, nebudú zo strany finančnej správy nijako sankcionovaní,“ poznamenala Macíková.

Prvý kontrolný výkaz mali podnikatelia, ktorí sú platitelia DPH, poslať na finančnú správu do 25. februára do polnoci. Do tohto dátumu evidovala správa 92 667 riadnych kontrolných výkazov, 8 231 opravných kontrolných výkazov a 57 dodatočných kontrolných výkazov. Z podaných kontrolných výkazov bolo len šesť „nadrozmerných“, teda boli to kontrolné výkazy, ktoré mali viac ako 90 tis. riadkov. Zvyšok mal veľkosť do 9 MB.

Podľa finančnej správy sa obavy podnikateľov z veľkej chybovosti nepotvrdili. „Chyby v kontrolnom výkaze neznamenajú automaticky sankciu pre daňový subjekt,“ konštatovala hovorkyňa finančnej správy.

debata chyba
Viac na túto tému: #dane #daniari #Finančná správa