Podnikatelia podali viac než 100-tisíc kontrolných výkazov

Mesační platcovia dane z pridanej hodnoty (DPH) museli do 25. februára po prvýkrát podať spolu s daňovým priznaním k DPH aj kontrolný výkaz k tejto dani.

26.02.2014 12:54
debata

Finančná správa tak do utorňajšej polnoci zaevidovala 100 871 kontrolných výkazov a 117 023 daňových priznaní k DPH. „Podanie prvého kontrolného výkazu DPH a spoločne s ním aj daňového priznania na DPH podnikatelia zvládli. Do polnoci prišlo na finančnú správu týchto dokumentov viac, ako sme očakávali,“ informovala v stredu finančná správa.

Najviac dokumentov poslali daňovníci za posledné dva dni. V pondelok 24. februára bolo prijatých viac ako 58 tis. dokumentov a v utorok 25. februára viac ako 61 tis. podaní kontrolných výkazov a daňových priznaní k DPH. Niektoré firmy dokonca stihli v stanovenom termíne podať aj opravné daňové priznanie a opravný kontrolný výkaz.

Daniari zároveň upozornili, že ďalšou povinnosťou pre občanov aj podnikateľov je daňové priznanie k dani z príjmov za rok 2013. „Viac ako 4 000 daňovníkov na finančnú správu už tieto podania do dnešného dňa elektronicky poslali. Termín na podanie je 31. marca 2014,“ informovala finančná správa. Ako dodala, v prípade potreby si túto povinnosť môžu odložiť o tri až šesť mesiacov. Všetky podrobnosti môžu daňovníci nájsť na portáli finančnej správy, prípadne môžu kontaktovať call centrum daniarov.

Finančná správa evidovala ku koncu roka 2013 takmer 100 tis. mesačných platiteľov DPH, ktorých sa prvé podanie kontrolného výkazu vo februári týkalo.

debata chyba
Viac na túto tému: #DPH #kontrolný výkaz