Práca doma je čoraz populárnejšia

Dnes neprídete do práce? Budete robiť z domu? Okej, žiadny problém. Aj šéfovia na Slovensku sa otvárajú novým trendom a zamestnancom nechávajú viac slobody. Až 57 percent manažérov malých a stredných firiem verí svojim podriadeným, že budú efektívne pracovať aj mimo kancelárie.

18.10.2018 06:00
práca z domu, materská, práca, kariéra Foto:
Dôvodom rastu dôvery manažérov k práci na diaľku je, že flexibilita je v súčasnosti pre mnohých záujemcov o prácu čoraz dôležitejšia
debata

A iba pre šesť percent opýtaných je takýto typ práce nepredstaviteľný. Podobne sú na tom aj ich kolegovia v Európe, kde práci na diaľku plne dôveruje 58 % manažérov. Vyplýva to z minuloročného prieskumu spoločnosti Microsoft v 19 európskych krajinách vrátane Slovenska a Česka.

Dôvodom rastu dôvery manažérov k práci na diaľku je, že flexibilita je v súčasnosti pre mnohých záujemcov o prácu čoraz dôležitejšia. Podľa prieskumu portálu Platy.sk je dokonca možnosť manažovať si čas a prácu po svojom najdôležitejším pracovným benefitom pre polovicu uchádzačov o prácu z generácie mileniálov (asi do veku 35 rokov).

Slobodu výberu miesta na prácu, či už v kancelárii, doma, v kaviarni, či v zdieľaných priestoroch, podporuje dlhodobo aj Microsoft. Spoločnosť už šiesty rok po sebe vyhlasila Deň spolupráce odkiaľkoľvek, ktorý tento rok pripadol na štvrtok 20. septembra 2018. Cieľom iniciatívy je inšpirovať firmy aj organizácie na zvýšenie flexibility v práci.

„Zavedenie flexibility v práci závisí od vyspelej firemnej kultúry, kde manažéri svojim kolegom dôverujú. Nechávajú im priestor nielen na realizáciu a kreativitu, ale aj na zodpovednosť. Viac hodín v práci totiž nemusí nutne znamenať aj viac dokončených úloh. Správne využívanie technológií by malo ľuďom pomôcť nielen efektívnejšie komunikovať s kolegami odkiaľkoľvek, ale získať aj čas na sústredenú intenzívnu prácu bez vyrušovania, ktorá je predpokladom vysokého výkonu i kreativity,“ uviedla Lenka Čábelová, manažérka komunikácie Microsoftu pre Česko a Slovensko. IT spoločnosť zaviedla flexibilné pracovné prostredie pred piatimi rokmi a efektom sú nielen spokojnejší zamestnanci, ale aj vyšší výkon, viac inovácií aj lepšie fungujúca tímová práca a nižšie náklady.

Podľa prieskumu Microsoftu už viac než tretina Slovákov využíva prácu doma, zhruba pätina pracuje pravidelne aj v zdieľaných kanceláriách. Obľúbenými miestami sú aj prestávky počas cestovania či kaviarne. „Záujem o prácu v zdieľaných priestoroch – coworkingu prudko rastie najmä medzi mileniálmi. K našim členom patria aj zamestnanci korporácií, ktorí sa nevedia sústrediť v open space kanceláriách či nemajú svoje stále miesto v office. Z technológií na tímovú prácu využívajú najmä Skype,“ potvrdila Michaela Hrnčiarová, zakladateľka bratislavskej zdieľanej kancelárie Coworking Cvernovka.

Podľa Združenia pre riadenie a rozvoj ľudských zdrojov HRcomm sa názory na flexibilitu práce rôznia, predovšetkým čo sa týka miery využitia. „Asi najviac pociťuje potrebu flexibility generácia mileniálov. Ak si predstavíme úsporu času a zníženie finančných nákladov na prepravu z práce domov a, samozrejme, získanie určitej miery osobnej slobody, ktorá môže vytvoriť most medzi profesijným a osobným životom, je to skutočne zaujímavý prístup,“ uviedol Roman Kollár, člen Predstavenstva HRcomm zodpovedný za oblasť motivácie a riadenia výkonnosti. Pre úspešné zavedenie práce na diaľku je podľa neho nevyhnutné, aby si zamestnanci uvedomili, že získajú nielen slobodu, ale zároveň zodpovednosť za svoj pracovný čas, ktorý by mali využiť čo najproduktívnejšie.

Nový trend potvrdila aj Soňa Roventa-Hakszer, konateľka americkej spoločnosti 3M v Bratislave, ktorá sa venuje inováciám v priemysle. Spoločnosť na Slovensku zamestnáva tím 40 ľudí: "Flexibilitu sme pred niekoľkými rokmi doplnili aj do firemných benefitov a zamestnanci tak môžu pracovať na diaľku niekoľko dní v mesiaci. Benefit sa veľmi ujal, ľudia sú spokojnejší a využívajú ho na maximum. Môžu si tak prácu rozdeliť na sústredenú prácu napríklad doma, kde majú viac pokoja, a ak potrebujú tímovú interakciu, využívajú na prácu kancelárie.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca z domu #Práca a kariéra #pracovné benefity