Kto bude môcť po novom pracovať vo sviatok?

Novela Zákonníka práce upraví aj prácu v maloobchode počas sviatkov.

20.04.2018 06:00
zamestnanci, zamestnanie, profesia Foto:
Od 1. júna 2017 je možné zamestnancovi nariadiť alebo s ním dohodnúť prácu, ktorou je predaj kvetov 8. mája, 1. septembra a predaj kvetov a predmetov určených na výzdobu hrobového miesta 1. novembra.
debata (3)

V súčasnosti zamestnávateľ nemôže zamestnancovi nariadiť, ani s ním dohodnúť prácu, ktorou je predaj tovaru konečnému spotrebiteľovi, vrátane s tým súvisiacich prác. Tento zákaz platí v dňoch 1. januára, 6. januára, vo Veľký piatok, vo Veľkonočnú nedeľu, vo Veľkonočný pondelok, 1. mája, 8. mája, 5. júla, 29. augusta, 1. septembra, 15. septembra, 1. novembra, 17. novembra, 24. decembra po 12.00 hodine, 25. decembra a 26. decembra.

Výnimku predstavuje maloobchodný predaj na čerpacích staniciach s palivami a mazivami, maloobchodný predaj a výdaj liekov v lekárňach, maloobchodný predaj na letiskách, v prístavoch, v ostatných zariadeniach verejnej hromadnej dopravy a v nemocniciach, predaj cestovných lístkov a predaj suvenírov. V takýchto prípadoch možno zamestnancovi prácu nariadiť, ako aj s ním túto prácu dohodnúť.

Od 1. júna 2017 je možné zamestnancovi nariadiť alebo s ním dohodnúť prácu, ktorou je predaj kvetov 8. mája, 1. septembra a predaj kvetov a predmetov určených na výzdobu hrobového miesta 1. novembra.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #profesia #zamestnanie #sviatky #Práca a kariéra