Zamestnávatelia hľadali počas minulého roka bradáčov aj hokejistov

Za rok 2017 bolo na portáli Profesia.sk približne 260-tisíc pracovných inzerátov. Medzi pracovnými inzerátmi sa každoročne nájde aj ponuka nevšedných povolaní, názvov pozícií či náplne práce.

05.02.2018 07:00
Muži s bradami vraj majú sklony k nevere a... Foto:
Na pracovnom portáli Profesia.sk sa v roku 2017 hľadali aj bradatí páni.
debata

Treba dodať, že rok 2017 bol oproti roku 2016 miernejší. Zamestnávatelia totiž v tomto roku hľadali uchádzačov o ešte zaujímavejšie povolania.

Rok 2017

1. Poklad do tímu

Firmy sa snažili uchádzačom aj líškať: „Hľadáme do svojej party doslovne poklad, asistentku, ktorú si budeme hýčkať,“ takto znel názov inzerátu cestovnej kancelárie, ktorá hľadala brigádnickú pomoc s administratívou či komunikáciou s klientmi. „Bez nej sme ako telo bez duše“, zdôraznila spoločnosť svoju túžbu po kvalitnej posile.

2. Záujem bol o bradáčov

Na pracovnom portáli Profesia.sk sa v roku 2017 hľadali aj bradatí páni. V tomto prípade však nemožno hovoriť o diskriminácií tých, čo bradu nemajú. Firma totiž hľadala „bradáčov“ na kadernícky event v hlavnom meste.

3. Nevšední odborníci

Množstvo firiem chce zamestnávať skutočných profesionálov a odborníkov. Hoci si väčšina ľudí predstaví pod takýmto pojmom skôr niečo iné, jeden zo zamestnávateľov hľadal v roku 2017 odborníka na predaj papúč.

Rok 2016

1. Spánok ako náplň práce

Pracovný portál Profesia.sk zažil prípad, keď firma hľadala programátora, pričom okrem všedných povinností mal v náplni práce zadaný aj povinný spánok.

2. Riadenie a organizovanie rozmnožovania hydiny

V roku 2016 sa hľadal aj zootechnik, ktorý mal mať na starosti hydinu. Na tom by nebolo nič zvláštne, ale mal kurčatá organizovať a radiť pri rozmnožovaní.

3. Profesionálni hokejisti do nórskeho tímu

Zaujímavosťou bol aj prípad z januára 2016, keď nórsky treťoligový hokejový klub hľadal brankára, útočníka a obrancu. Uchádzači mali poslať dosiahnuté kariérne čísla a video.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnávateľ #zamestnanie #Práca a kariéra