Udaj svojho šéfa. Amazon žiada zamestnancov, aby kontrolovali vedúcich

Vedenie francúzskej divízie Amazonu vymyslelo kontroverznú súťažnú hru. Zamestnanci skladu amerického internetového predajcu na severe Francúzska v obci Lauwin-Planque majú za úlohu oznamovať zanedbanie bezpečnostných predpisov zo strany svojich nadriadených.

22.11.2017 16:56
debata (5)

Ten, komu sa podarí nazbierať najviac bodov, vyhrá dron. Píše o tom vo svojom stredajšom internetovom vydaní francúzsky denník Le Figaro.

Hra „Safety fun game“ bola medzi 1500 zamestnancami vyhlásená 17. novembra, skončiť sa má 19. decembra. Odbory iniciatívu odsúdili, podľa ich názoru podporuje udavačstvo a je nevkusné. Firma sa bráni, že jej cieľom je iba „prinútiť zamestnancov, aby venovali bezpečnosti väčšiu pozornosť“.

Preto vedenie pripravilo „faux pas“ formuláre, do ktorých zamestnanec vyplní meno nadriadeného a bezpečnostnú chybu, ktorej u neho bol svedkom, povedal denníku zástupca odborovej organizácie CFDT Patrick Blervaque. Pridelené body sú odstupňované podľa pozície, akú „páchateľ“ zaujíma vo firemnej hierarchii.

„Udávať ľudí za účelom získania bodov a darčekov je čudné,“ povedal denníku Alain Jeault z centrály odborového zväzu CGT. Obáva sa, že by sa z túžby po cenách mohli objaviť falošné udania a že firma, hoci to popiera, hru zneužije k prepúšťaniu zamestnancov. Rovnakého názoru je Christophe Bocquet z odborového zväzu Force ouvrier, podľa ktorého existujú iné spôsoby, ako obdarovať zamestnancov.

Amazon je často kritizovaný za podmienky, v akých sú jeho zamestnanci nútení pracovať. Firma pôsobí aj na Slovensku.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon