Cudzincov pracuje na Slovensku o 12,7 tisíca viac ako vlani

Ku koncu septembra tohto roka pracovalo na Slovensku 45,9 tisíca cudzincov. V porovnaní s koncom septembra minulého roka ide o nárast o 12,7 tisíca osôb.

03.11.2017 10:46
debata

Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Srbska. Tých ku koncu deviateho mesiaca tohto roka na Slovensku pracovalo vyše 8,5 tisíca, čo je medziročne viac o 4,3 tisíca osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na druhej priečke sú občania Rumunska, ktorých prišlo za prácou na Slovensko takmer 8,5 tisíca. Medziročne tak počet občanov Rumunska pracujúcich na Slovensku stúpol o 1,1 tisíca. Nasleduje Česká republika, ktorá zaznamenala na konci septembra 4,5 tisíca svojich občanov pracujúcich na Slovensku, čo je medziročne viac o 576 ľudí.

Každý štvrtý cudzinec na Slovensku pracoval ku koncu septembra v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 12,7 tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 9,5 tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal 1,6 tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len piati cudzí štátni príslušníci pracovali v okrese Gelnica.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #cudzinci