Najnižia nezamestnanosť je v Piešťanoch, najvyššia v R. Sobote

Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola minulý mesiac v okrese Piešťany. Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 2,39 % disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce.

23.10.2017 12:07
debata (1)

Nasledovali okresy Trnava, Galanta a Hlohovec. V okrese Trnava miera evidovanej nezamestnanosti v septembri dosiahla 2,44 %, v okrese Galanta 2,47 % a v okrese Hlohovec 2,62 %. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Mieru evidovanej nezamestnanosti pod 5 % minulý mesiac dosiahlo 33 okresov na Slovensku. Naopak, miera evidovanej nezamestnanosti bola na konci minulého mesiaca vyššia ako 15 % v troch okresoch na Slovensku. Z týchto okresov sú po jednom v Banskobystrickom, Prešovskom a Košickom kraji.

Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci septembra v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 20,28 %. Išlo tak o jediný okres s mierou nezamestnanosti nad 20 %. Nasleduje okres Kežmarok, kde miera nezamestnanosti predstavovala 16,63 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Rožňava. V ňom bola miera nezamestnanosti 16,23 %.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu septembra tohto roka oproti augustu klesla o 0,12 percen­tuálneho bodu na 6,42 %. Medziročne bola miera nezamestnanosti minulý mesiac nižšia o 3 percentuálne body. Úrady práce evidovali na konci minulého mesiaca 175 021 dispo­nibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s augustom ide o pokles o 3 232 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 80 898 osôb.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nezamestnanosť