Najmenej nezamestnaných mali v júli Piešťany

Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola v júli v okrese Piešťany.Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 2,42 % disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce. Nasledovali okresy Trnava a Hlohovec, v ktorých bolo v júli zhodne 2,56 % disponibilných nezamestnaných z celkového počtu ekonomicky aktívnych ľudí. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

21.08.2017 09:41
debata

Mieru evidovanej nezamestnanosti pod 5 % v júli dosiahlo 31 okresov na Slovensku. Naopak, miera evidovanej nezamestnanosti bola na konci júla vyššia ako 15 % v štyroch okresoch na Slovensku. Z týchto okresov sú dva v Banskobystrickom kraji a po jednom v Prešovskom a Košickom kraji.

Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci júla v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 21,01 %. Išlo tak o jediný okres s mierou nezamestnanosti nad 20 %. Nasleduje okres Kežmarok, kde miera nezamestnanosti predstavovala 17,08 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Revúca. V ňom bola miera nezamestnanosti 16,52 %. Okres Rožňava vykázal ku koncu minulého mesiaca mieru nezamestnanosti 16,44 %.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku dosiahla ku koncu júla tohto roka 6,7 %. Historicky najnižšia miera nezamestnanosti na Slovensku sa tak ešte viac znížila. Oproti júnu miera evidovanej nezamestnanosti klesla o 0,20 percen­tuálneho bodu. Medziročne bola miera nezamestnanosti minulý mesiac nižšia o 2,74 percen­tuálneho bodu. Úrady práce evidovali na konci minulého mesiaca 182 754 dispo­nibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s júnom ide o pokles o 5 243 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 73 706 osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #nezamestnanosť #Piešťany