Na Slovensku pracuje už takmer 40-tisíc cudzincov

Ku koncu marca tohto roka pracovalo na Slovensku 39,1 tisíca cudzincov. V porovnaní s koncom marca minulého roka ide o nárast o 11,8 tisíca osôb.

23.04.2017 11:27
debata (41)

Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Rumunska. Tých ku koncu marca na Slovensku pracovalo 7,8 tisíca, čo je medziročne viac o 1,3 tisíca osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na druhej priečke sú občania Srbska, ktorých prišlo za prácou na Slovensko 5,8 tisíca. Oproti koncu marca vlaňajška tak počet občanov Srbska pracujúcich na Slovensku stúpol o 3,9 tisíca. Nasleduje Česká republika, ktorá zaznamenala na konci minulého mesiaca 4,3 tisíca svojich občanov pracujúcich na Slovensku, čo je medziročne viac o 911 ľudí.

Každý tretí cudzinec na Slovensku pracoval ku koncu marca v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 11,4 tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý koncom minulého mesiaca zaevidoval vyše 7 tisíc zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Čadci vykázal takmer 1,2 tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len štyria cudzí štátni príslušníci pracovali v okrese Gelnica.

41 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #cudzinci