Siemens v Česku zamestná vybraných bezdomovcov

Elektrotechnická firma Siemens si bude v Česku v rámci programu Restart@Siemens vyberať ľudí, ktorí o svoj domov prišli bez vlastného zavinenia. Ponúkne im ročnú pracovnú zmluvu. Siemens to oznámil vo štvrtok spolu s českým ministerstvom práce a sociálnych vecí. Firma v Česku ročne zamestná 15 až 20 ľudí bez domova.

02.04.2015 21:58
debata (6)

Sociálne poradenstvo programu poskytnú neziskové organizácie Armáda spásy, Charita ČR a Nádej, Siemens bude kandidátov vyberať ich prostredníctvom. S integráciou do miestnych komunít účastníkom programu pomôžu podporné skupiny dobrovoľníkov z radov zamestnancov Siemensu.

V súlade so schopnosťami, znalosťami a skúsenosťami vybraných osôb im Siemens ponúkne ročnú zmluvu na zodpovedajúce miesta vo výrobných závodoch alebo predajných jednotkách. Keď sa jednotlivci v programe osvedčí, budú v práci pre Siemens pokračovať.

Vždy jedno alebo dve miesta ponúknu predajné jednotky v Prahe, Brne a Ostrave a výrobné závody Brno, Drásov, Frenštát, Mohelnice, Letohrad a Trutnov. Miesta by mali vzniknúť v najbližších 18 mesiacoch.

„Som presvedčený, že pozitívny vplyv programu Restart@Siemens bude obojstranný. Jeho účastníci dostanú príležitosť začať znova a my ostatní si vďaka nim možno upravíme rebríček vlastných hodnôt,“ uviedol generálny riaditeľ skupiny Siemens Česká republika Eduard Palíšek.

Popri pracovnej zmluve bude Siemens počas jedného roka bude účastníkom programu hradiť náklady na ubytovanie a tiež im budú patriť rovnaké benefity ako ostatným zamestnancom v daných lokalitách. Siemens v Česku zamestnáva vyše 9000 ľudí a tento rok oslávi 125-ročné výročie pôsobnosti na českom trhu.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Siemens