Pozor pri hľadaní práce v Londýne, množia sa podvody

Od začiatku februára kontaktovali viacerí občania Slovenska naše zastupiteľstvo v Londýne s tým, že sa stali obeťami podvodu. Ten sa týkal sprostredkovania práce.

19.02.2014 07:06
debata (1)

Polícia na základe týchto skúseností s podvodníkmi odporúča záujemcom o prácu, aby si dôveryhodnosť sprostredkovateľa overili. Môžu na to využiť najmä oficiálne a overené subjekty s dobrým hodnotením a skúsenosťami iných, informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Veľa užitočných informácií sa nachádza tiež na facebookovej stránke Veľvyslanectva SR v Londýne.

„Na základe informácií od občanov odporúčame, aby boli ľudia obozretní najmä v prípade ponúk z e-mailovej adresy packer.grocery@centrum.sk,“ povedal Slivka. Podozrivé inzeráty sa môžu tiež objaviť aj na internetových portáloch a stránkach miest.

Podvody pri sprostredkovaní práce v zahraničí potvrdil Policajnému zboru tiež policajný pridelenec v Londýne. Ľudia na Slovensku reagovali na ponuku práce v zahraničí, ktorá bola zverejnená na viacerých internetových stránkach.

„Išlo o prácu vo Veľkej Británii, konkrétne v meste Birmingham, kde po príchode naleteli podvodníkom,“ uviedol Slivka. Peniaze odovzdali sprostredkovateľom práce, ktorí ich ubytovali v hoteli. Na druhý deň však zistili, že ubytovanie nemajú uhradené a nebude nič ani z ponúkanej práce.

„Sprostredkovatelia im nedvíhali telefón a namiesto toho sa k nim dostal len oznam, že zamestnávateľ nových zamestnancov neprijíma,“ dodal. Slováci sa tak ocitli v nepríjemnej situácii, navyše bez peňazí a ubytovania. „Neostalo im teda nič iné, ako sa obrátiť na zastupiteľský úrad o radu, ako v konkrétnej situácii postupovať,“ uzavrel hovorca Prezídia Policajného zboru.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Londýn #Veľká Británia #podvod