Vláda nariadením potvrdila rast platov štátnych a verejných zamestnancov

Vláda v stredu schválila dve nariadenia, na základe ktorých sa od začiatku budúceho roka zvýšia platy štátnych zamestnancov a zamestnancov verejnej správy.

11.12.2013 11:37
debata (9)

Platové tarify štátnych zamestnancov od 1. januára budúceho roka stúpnu o pevnú sumu 16 eur. K rovnakému dátumu vzrastú o 16 eur aj platy zamestnancov pracujúcich vo verejnej správe. Platové tarify pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov sa zvýšia o 5 %. Nariadenia vychádzajú z kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa (KZVS) v štátnej a verejnej službe na rok 2014.

Samotné KZVS zachovávajú platné sociálne benefity, ako je týždeň dovolenky a jedno odchodné navyše, skrátenie pracovného času o 0,5 hodiny denne, či príspevok zamestnávateľov do tretieho dôchodkového piliera. Ich signatármi sú splnomocnení zástupcovia zamestnávateľov, reprezentovaní vládou, Združením miest a obcí Slovenska a predstaviteľmi samosprávnych krajov, a zástupcovia zamestnancov, reprezentovaní Konfederáciou odborových zväzov SR, Nezávislými kresťanskými odbormi Slovenska a Všeobecným slobodným odborovým zväzom.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #mzda #plat #Učitelia #úradníci