Na zamestnávanie sa vyčerpalo 60 % z európskych peňazí

Z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu (OP) Zamestnanosť a sociálna inklúzia Slovensko k 1. novembru tohto roka vyčerpalo 663 mil. eur, čo je takmer 60 % z celkovej alokovanej sumy 1,107 mld. eur. Na pondelkovej tlačovej besede to uviedol minister práce a sociálnych vecí Ján Richter.

02.12.2013 13:00
Ján Richter Foto: ,
Minister práce a sociálnych vecí Ján Richter
debata (7)

Od roku 2007 sa podľa neho realizovalo vyše 1,6-tisíc projektov z ktorých sa zatiaľ neukončilo 459 projektov. Vďaka týmto projektom sa podľa Richtera vytvorilo necelých 78-tisíc voľných pracovných miest a počet úspešne umiestnených uchádzačov o zamestnanie dosiahol 56-tisíc.

Šéf rezortu práce a sociálnych vecí vyzdvihol projekt zameraný na zamestnávanie mladých ľudí do 29 rokov, prostredníctvom ktorého štát podporil vytvorenie 11-tisíc nových pracovných miest pre túto skupinu nezamestnaných. „Vzhľadom na to, že viac ako tritisíc žiadostí stále evidujeme na úradoch práce, robíme všetko pre to, aby bol tento projekt opätovne predĺžený,“ povedal Richter.

O projekt na zamestnávanie ľudí nad 50 rokov v samospráve podľa neho nie je až taký záujem, ako sa predpokladalo. „Predpokladáme, že nejakých 6 miliónov eur by sme mohli z tohto projektu presunúť pre podnikateľov na zamestnávanie mladých do 29 rokov,“ dodal.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanosť #Ján Richter #Európsky sociálny fond #operačný program #sociálna inklúzia