Vysnívaným zamestnávateľom je pre študentov opäť Google

Najatraktívnejším zamestnávateľom pre študentov je opäť Google. Vyplýva to z najnovšieho rebríčka vypracovaného výskumnou a konzultačnou firmou Universum Global. Google skončil na prvom mieste tak v kategórii biznis, ako aj v kategórii technologických firiem.

18.09.2013 06:54
Google Foto:
Ilustračné foto
debata

Výsledky prieskumu v kategórii Business ukazujú silnú konkurenciu medzi firmami poskytujúcimi profesionálne služby, investičnými bankami a výrobcami spotrebného tovaru. Druhú pozíciu vlani obsadila KPMG, tento rok sa však prepadla o šesť miest. Nahradila ju firma Ernst & Young, ktorá si o štyri priečky polepšila.

Najatraktívnejší zamestnávatelia v kategórii biznis
1. Google
2. Ernst & Young
3. Goldman Sachs
4. Pricewater­houseCoopers
5. Microsoft
6. Apple
7. Deloitte
8. KPMG
9. Coca-Cola
10. Procter & Gamble

Medzi technologickými spoločnosťami sa firmy v prvej desiatke takmer nezmenili. Najvyššie priečky patria firmám z oblasti výroby počítačov a softvéru. Zamestnávatelia v tomto sektore sú často veľmi silno spájaní s inováciami a ponukou vzrušujúcich produktov a služieb, čo je pre študentov lákavé. Universum Global zostavuje rebríček už päť rokov na základe ankety medzi takmer 200 000 študentov popredných ekonomických a strojárskych univerzít z 12 najväčších ekonomík sveta.

Najatraktívnejší zamestnávatelia v kategórii technologických fi­riem
1. Google
2. Microsoft
3. IBM
4. Apple
5. BMW Group
6. GE
7. Intel
8. Siemens
9. Sony
10. Shell
debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnávateľ #Google