Zomrel mladý stážista z Bank of America, mohol sa upracovať k smrti

Spoločnosť Bank of America Merrill Lynch prešetruje pracovné podmienky svojich mladých zamestnancov po tom, čo bol minulý týždeň jeden z jej stážistov nájdený mŕtvy vo svojom londýnskom byte. Dvadsaťjedenročný nemecký študent Moritz Erhardt údajne pred svojou smrťou pracoval 72 hodín bez spánku.

24.08.2013 09:30
dolára, peniaze, bankovky Foto:
Ilustračné foto
debata (9)

Príčina smrti zatiaľ zostáva neznáma. Erhardtovo úmrtia však vyvolalo otázky týkajúce sa toho, kto je zodpovedný za dlhú pracovnú dobu ambicióznych študentov a absolventov, ktorí sa počas stáží snažia podávať výkony na hranici svojich možností, aby si zabezpečili dobre platené miesta v bankovom sektore.

Hovorca Bank of America uviedol, že firma zostavila pracovnú skupinu, ktorá preskúma „všetky aspekty našich pracovných praktík s osobitným dôrazom na mladých pracovníkov“.

„Našou bezprostrednou prioritou je urobiť maximum pre podporu Erhardtovej rodiny, našich stážistov a zamestnancov v tomto mimoriadne ťažkom období,“ dodal.

Podľa bývalých stážistov je vo finančnom sektore v Londýne a New Yorku bežné pracovať 20 hodín denne a tráviť v práci i víkendy. Mnohí stážisti však pripúšťajú, že trávia v práci veľa času z vlastnej vôle, pretože chcú preukázať svoje schopnosti.

Právnici upozorňujú, že firmy majú zákonnú povinnosť zabezpečiť zamestnancom vrátane stážistov, že nebudú vystavení zdravotným a bezpečnostným rizikám. Varujú, že v opačnom prípade môžu firmy čeliť trestnému stíhaniu a vysokým pokutám.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #banky #Bank of America Merrill Lynch