Zamestnanosť v slovenskom priemysle klesá už 14 mesiacov

Zamestnanosť v priemysle sa v máji medziročne znížila o 1,6 %. Klesla tak štrnásty mesiac po sebe. Vyplýva to z údajov zverejnených Štatistickým úradom SR.

11.07.2013 09:43
Graf, ekonomika Foto:
Ilustračné foto
debata

Zamestnanosť medziročne najviac klesla v stavebníctve, a to o 4,7 %. Medziročný pokles zamestnanosti zhodne o 0,4 % zaznamenali štatistici v predaji a oprave motorových vozidiel a vo veľkoobchode. V maloobchode sa zamestnanosť oproti máju minulého roka znížila o 0,2 %.

Najvýraznejšie v piatom mesiaci tohto roka vzrástol počet zamestnancov vo vybraných trhových službách, keď sa v porovnaní s májom minulého roka zvýšil o 5,8 %. Zamestnanosť sa v máji tiež medziročne zvýšila v doprave a skladovaní, a to o 4,1 %, v informačných a komunikačných činnostiach o 2 %, činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 1,4 % a v ubytovaní o 0,4 %.

V priemere za prvých päť mesiacov tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vzrástla zamestnanosť vo vybraných trhových službách o 6,7 %, v doprave a skladovaní o 4,1 %, v informačných a komunikačných činnostiach o 1,8 %, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 1,2 % a v ubytovaní o 0,5 %. Klesla v stavebníctve o 5 %, v priemysle o 1,7 %, v predaji a oprave motorových vozidiel o 0,7 %, vo veľkoobchode a v maloobchode zhodne o 0,4 %.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanosť #nezamestnanosť