Talent? Má ho každý z nás.

Slovensko prispieva do Európskeho týždňa odborných zručností komunitným online projektom #Objav svoj talent!

05.11.2018 14:00
študenti Foto:
Ilustračné foto.
debata
Talentovaní youtuberi, šperkári, hudobníci, barbieri, fotografi, baristi, športovci sa spojili v kampani #Objav svoj talent!, aby povzbudili stredoškolákov. Zdieľajú to, čo im prináša radosť z práce, a hovoria o tom, ako sa prepracovali k úspechu.

"Ak chceš, aby ľudia objavili tvoj talent, musíš ho najprv objaviť sám. Tak choď do toho,“ hovorí ambasádor muzikant Peter Bažík.

Voľná definícia slova talent je súbor schopností umožňujúcich originálne či nadpriemerné výkony. Súťaž #Objav svoj talent! vychádza z premisy, že „v každom z nás je niečo výnimočné, čo nás predurčuje na úspech v povolaní a zároveň spôsobuje, že sme v práci a v živote šťastní. Talent v nás často objavia skúsení učitelia alebo rodičia, hovoria o ňom výsledky našej práce a niekedy môže byť poznávacím znakom pocit radosti spojený s nejakým výkonom,“ hovorí Mária Rusková, koučka a mentorka.

Na sociálnej sieti Instagram stačí hashtagom označiť fotografiu, kde môže stredoškolák ukázať svoj talent, prácu, záľuby, sny, ambície alebo jednoducho to, čo ho teší. Súťaž je pre všetkých stredoškolákov, navyše študenti stredných odborných škôl môžu vyhrať zážitok s ambasádormi. Cieľom iniciatívy Európsky týždeň odborných zručností (European Vocational Skill Week) je zvýšiť atraktívnosť odborného vzdelávania a prípravy poskytujúcich ľuďom praktické zručnosti, ktoré zlepšujú ich uplatnenie na trhu práce a prispievajú k vyváženému rozvoju spoločnosti vo všetkých oblastiach. Každá krajina a škola môže prispieť originálnymi aktivitami a zapojiť študentov, učiteľov, firmy, inštitúcie, profesijné zväzy a spoločenské autority.

Tretí Európsky týždeň odborných zručností sa koná 5. – 9. novembra 2018. Slovensko sa zúčastnilo už v prvom ročníku projektom #Objav svoj talent!, čím sa stalo priekopníkom v komunikačných aktivitách v online prostredí. Súťaž #Objav svoj talent! trvá od 1. novembra do 5. decembra 2018.

debata chyba
Viac na túto tému: #zručnosti #takent #Európsky týždeň odborných zručností