Univerzita Komenského je medzi 27-tisíc univerzitami na 658. priečke

Univerzita Komenského v Bratislave ako jediný reprezentant zo Slovenska patrí podľa rankingu CWUR medzi 2,4 % najlepších univerzít sveta.

17.10.2017 08:46
debata (1)

V rebríčku CWUR World University Rankings obsadila 658. miesto spomedzi viac ako 27-tisíc hodnotených svetových univerzít. Agentúru SITA o tom informovala Andrea Földváryová z Univerzity Komenského v Bratislave.

Prvé tri priečky v rebríčku obsadili americké univerzity Harvard, Stanford a Massachusetts Institute of Technology. Na štvrtej priečke je britská univerzita Cambridge, na piatej taktiež britská univerzita Oxford.

CWUR je rebríček, ktorý meria kvalitu vzdelávania a prípravy študentov, ako aj kvalitu výskumu nezávisle od prieskumov a dát dodaných univerzitami. Rebríček CWUR je jedným z viacerých medzinárodných rebríčkov, ktoré hodnotia univerzity po celom svete. Prvýkrát bol publikovaný v roku 2012. V aktuálnom roku hodnotil 27 770 univerzít na základe ôsmich indikátorov, a to kvalita vzdelávania, zamestnanie absolventov, kvalita pedagógov, publikácie, vplyv, citácie, široký dosah a patenty.

Rebríček nájdu ľudia na internetovej stránke cwur.org/2017­.php.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Univerzita Komenského