Firmy pre nedostatok ľudí siahajú po penzistoch

Nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily a nárast neobsadených pracovných miest zvyšuje atraktivitu starobných dôchodcov na trhu práce.

15.03.2018 10:41
debata

„Mnohé firmy radšej siahnu po brigádnikoch z radov seniorov, než by mali čakať, kým sa im voľné miesto podarí obsadiť človekom na plný pracovný úväzok,“ uvádza v tlačovej správe personálna agentúra Wincott People. V kombinácii s odvodovým zvýhodnením zárobkov do 200 eur, ktoré sa začne uplatňovať od júla, sa tak podľa agentúry pre penzistov otvárajú nové možnosti ako si k dôchodku privyrobiť.

Najvyšší záujem o prácu seniorov majú firmy, ktoré hľadajú ľudí na pozície, kde sa nevyžaduje veľká fyzická sila, či vysoká úroveň jemnej motoriky. Dôchodcovia si teda podľa Wincott People dokážu nájsť prácu predovšetkým v administratíve, maloobchode, školstve, ale aj v logistike, či v hoteloch, reštauráciách a stravovacích službách. Do budúcnosti je možné očakávať, že dopyt po pracujúcich dôchodcoch ešte porastie.

„Tento vývoj predpokladáme najmä v odvetviach, ktoré čelia masívnejšiemu odlivu zamestnancov do lepšie platených odvetví, najmä do priemyslu. Brigádujúcich dôchodcov tak budeme častejšie vídať za pokladňami v obchodoch, na recepciách hotelov, či v reštauráciách,“ tvrdí district manažérka personálnej agentúry Wincott People Jana Mesárová.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #firmy #Dôchodcovia