Na Slovensku nižšie platy nie sú vyvažované benefitmi

Pri vyjednávaní o plate treba byť konkrétny a nepoukazovať na to, aký plat má kolega, tvrdí projektový manažér platového prieskumu Platy.sk Miroslav Dravecký.

26.02.2013 06:23
(typo - nepouzivat v orise) peniaze, výplata,... Foto:
Ilustračné foto
debata (23)

Ako by mal zamestnanec postupovať pri vyjednávaní o plate? Aké argumenty by mal používať, keď žiada o zvýšenie platu a aké pri nástupe do zamestnania? Akých chýb sa vyvarovať pri vyjednávaní?

V prvom rade sa treba na vyjednávanie o plate pripraviť. Aj zamestnávatelia si pripravujú podklady, analyzujú, aký rozpočet majú na plat zamestnanca a jeho benefity, porovnávajú sa s ostatnými firmami v regióne či odvetví. Primeraný plat pre dané pracovné miesto závisí od vykonávanej pozície, praxe zamestnanca, regiónu, v ktorom zamestnanec pracuje, v akom odvetví pôsobí firma a ďalších faktorov ovplyvňujúcich mzdu.

Stretnutie o platovom vyjednávaní s nadriadeným si treba dohodnúť. Nie je vhodné len tak vtrhnúť do kancelárie manažéra s tým, že sa chcete porozprávať o mzde. Na takéto stretnutia nie sú vhodné pondelky ani piatky, taktiež treba brať do úvahy iný program nadriadeného (porady, služobné cesty), aby ozaj mal čas na seriózny rozhovor.

Pravidlom pri vyjednávaní platu je byť konkrétny. Pomenovať svojmu nadriadenému konkrétne výsledky nad rámec štandardnej práce, za ktoré si zamestnanec myslí, že by mal dostať zvýšenú mzdu. Či už ide o úspešný projekt, prínos tržieb pre firmy, návrh na zlepšenie činnosti firmy a podobne. Treba rozprávať za seba, neodvolávať sa na tímovú robotu v zmysle „na oddelení sme spravili…“ Ďalším dôvodom zvýšenia mzdy môže byť nárast zodpovednosti a právomoci, ktoré prináša napríklad zmena pozície.

Väčšina spoločností má interný predpis, ktorý zakazuje zamestnancom hovoriť o ich plate, no ak sa aj niekto dozvie o plate svojho kolegu, tento fakt neodporúčam použiť ako argument na zvýšenie platu. Rovnako nie je pre zvýšenie platu vhodné argumentovať tým, že zamestnanec má vysoké životné náklady (úver a podobne). Treba si uvedomiť, že mzda je odmena zamestnancovi za to, že vykonáva pre zamestnávateľa dohodnutú prácu. To, že niekto má vyššie náklady, nijako nesúvisí s pracovným výkonom, za ktorý by si mal zaslúžiť vyššiu mzdu.

Ako môže zamestnanec zistiť primeranú výšku platu, na ktorú má v danej pozícii nárok?

Nestačí za mernú mincu brať priemerný plat na Slovensku, keďže výška platu závisí od množstva faktorov. Téma platov je tabu aj medzi známymi, rodinou či priateľmi. Preto je najlepším zdrojom informácií internet. Tam sa dajú nájsť informácie o priemerných platoch na pozíciách, prípadne aj pre konkrétny región či vzdelanie a prax. Prieskum platov Platy.sk funguje už viac ako päť rokov a priamo na ňom si svoj plat porovnalo viac ako 638-tisíc ľudí. Ďalšie desaťtisíce návštevníkov stránky si overovali, či ich platové očakávania zodpovedajú trhu práce.

Treba sa pri rozhovore o plate pýtať na benefity, prípadne nejaké žiadať?

Poskytovanie nefinančných benefitov je súčasť odmeňovania väčšiny spoločností. K celkovej odmene za vykonanú prácu tak patria aj benefity ako vzdelávanie zamestnancov, príspevky na dopravu, poskytovanie zliav, umožnenie pracovať z domu, dovolenka navyše a podobne. Firmy majú nastavený systém poskytovania benefitov a treba sa s ním oboznámiť.

Býva zvykom, že firmy ponúkajú nižší plat, ale zároveň má zamestnanec šancu získať zaujímavé nefinančné benefity?

Naše štatistiky potvrdzujú, že čím vyšší plat má zamestnanec, tým mu firma poskytuje viac benefitov. Neplatí teda, že nižšie platy sa kompenzujú poskytovaním benefitov. Nevylučujem však individuálne prípady, keď k zvýšeniu platu môže prísť na úkor odobratia istého benefitu (stravné lístky, príspevky na cestovné a podobne).

Diktujú podmienky pri platoch len zamestnávatelia? Majú zamestnanci šancu dostať primeraný plat?

Trh práce je ako každý iný trh, kde sa stretáva ponuka a dopyt. Vyššiu šancu na vyjednávanie o plate majú tí, ktorí sú na trhu práce „vzácni“, lebo ich je málo. V niektorých prípadoch vedia konkrétni zamestnanci ovplyvniť hospodárske výsledky celého oddelenia či spoločnosti. V takom prípade majú títo ľudia väčšiu možnosť dohodnúť si vyšší plat. Vo všeobecnosti však môžu byť ľudia v dnešnej dobe radi, že majú prácu. Preto veľký priestor na vyjednávania o plate nevidím. História ukázala, že ak zamestnávatelia mali možnosť zvyšovať mzdu, lebo im to ekonomická situácia dovoľuje, tak to urobia (roky 2007 – 2008). Žijeme však v čase, keď často ide o prežitie firmy, preto by som uprednostnil istotu zamestnania pred zvýšením platu. Ak je však zamestnanec presvedčený, že má argumenty na zvýšenie platu, treba sa o tom porozprávať s nadriadeným.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba