Českí technici idú do dôchodku. Firmy majú obavy, kto ich nahradí

Z priemyselných podnikov v Moravskosliezskom kraji v Českej republike odíde do roku 2016 do dôchodku takmer 20 000 zamestnancov a firmy sa obávajú, že ich nebude mať kto nahradiť.

24.01.2013 16:09
robotník, práca, zamestnanosť Foto:
Ilustračné foto
debata (24)

Záujem detí o technické odbory totiž klesá. Uviedli to vo štvrtok v Ostrave zástupcovia Zväzu priemyslu a dopravy ČR (SPČR).

Regionálny manažér SPČR Petr Holica informoval, že kým pred 20 rokmi bolo starších ako 45 rokov 25 percent zamestnancov v kraji, teraz to je už 40 percent. „Situácia vo veľkých priemyselných podnikoch v kraji je ešte závažnejšia. Takmer 70 percent zamestnancov je starších ako 40 rokov, starších ako 50 rokov je potom tretina. Hoci priemysel dáva prácu takmer 200 000 ľuďom, má minimálny počet mladých zamestnancov,“ uviedol viceprezident SPČR Jan Rafaj. Dáta pre analýzu získal zväz od moravskosliezskych podnikov a škôl.

„Priemyselným firmám chýbajú technicky vzdelaní pracovníci s výučným listom a maturitou. Školy, ktoré úzko spolupracujú s priemyselnými podnikmi, sa na situáciu už pripravujú a očakávajú nárast záujmu o štúdium. Bohužiaľ, medzi mladými klesá záujem o technické odbory,“ uviedol Rafaj.

Podľa Holicu bude po roku 2016 dosť miest pre absolventov technicky zameraných stredných škôl a učilíšť. Za nedostatkom mladých ľudí, ktorí by chceli pracovať v priemysle, však nie je len nezáujem o technické odbory, ale aj klesajúca pôrodnosť.

Z analýzy vyplýva, že v priemysle pracuje v Moravskosliezskom kraji 36 percent zamestnancov. Takmer polovica, 46 percent, ich v jednom priemyselnom podniku pracuje viac ako 21 rokov. Viac ako 31 rokov v jednom podniku pracuje 18 percent zamestnancov. Priemerný vek zamestnancov, ktorí v priemyselných firmách robia viac ako 31 rokov, je 55 rokov.

24 debata chyba