Národné dni kariéry nie sú len o hľadaní práce, pomáhajú aj pri štúdiu

Andrej Krištúfek, projekt manažér Národných Dní Kariéry, odpovedá na otázky, ako sa orientovať v podujatiach v rámci veľtrhu.

11.03.2010 00:01
Manažér, zápisník, práca Foto:
Ilustračné foto
debata

Prinášate s dlhoročnou tradíciou aj niečo nové?

Za tému sme si zvolili Orientáciu v kariére. Novinkou je dvojdňová konferencia Symposium. Témou je Inovatívnosť a kreativita v podnikaní.

Lovci z firiem si vždy vyhliadnu nádejných pracovníkov, z akých odborov budú tentoraz?

Veľtrh nie je len miestom, kde si hľadať prácu. Je to priestor na vytváranie kontaktov pre diplomovú či doktorandskú prácu, alebo získanie stáže vo firme. Návštevník môže zistiť, aké požiadavky na uchádzača vo firme majú. Na veľtrhu sa objavujú personalisti z mnohých firiem. Vytvára to priestor zistiť, čo zo znalostí uchádzača o zamestnanie sa dá využiť a, naopak, čo má ešte zlepšiť. V rámci podujatia spolupracujeme s viac ako 70 firmami. Niektoré z nich budú priamo vo výstavných stánkoch ponúkať pracovné pozície, iné sú súčasťou sprievodného programu. Najviac ich je z bankového a audítorského sektora, informačných technológií, konzultingové, priemyselné a telekomunikačné spoločnosti.

Čím prispeje na veľtrhu organizácia AIESEC?

AIESEC bude účastníkom veľtrhu predstavovať stáže, na ktorých sa môžu zúčastniť počas štúdia, prípadne po ňom. Je to jedno z riešení, ako získať prácu v čase krízy a uplatniť sa na zahraničnom trhu práce. Stážisti zo zahraničia, ktorí sú na stáži na Slovensku, im povedia viac o výhodách zahraničnej skúsenosti.

Ak sa chce ešte niekto v poslednej chvíli zúčastniť na veľtrhu, ako má postupovať?

Pred podujatím sa treba zaregistrovať na stránke www.ndk.sk. Vďaka tomu je možnosť získať zvýhodnené vstupné na oba dni. Môžete sa tiež prihlásiť na tréningy, súťaže a prípadové štúdie, ktoré sú súčasťou veľtrhu. Lístok si zakúpite priamo na mieste konania. Pre návštevníkov, ktorí nie sú z Bratislavy, sme spolu s našimi partnermi pripravili akciu. Cestu vlakom a vybranými linkami autobusov majú za polovicu. V špeciálnom stánku im potom označíme lístok a naspäť majú cestu zadarmo.

debata chyba