Šéf automobilky PSA žiada vládu, aby znížila cenu práce

Výkonný riaditeľ automobilky PSA Peugeot Citroën Philippe Varin vyzval francúzsku vládu, aby prijala opatrenia s cieľom znížiť cenu práce.

15.07.2012 08:12
Peugeot 308 2.0 HDi Foto:
Ilustračné foto
debata (35)

Urobil tak deň po tom, čo spoločnosť oznámila, že prepustí 8 tisíc zamestnancov a vo Francúzsku zatvorí jeden závod. Plán na podporu automobilového sektora má zverejniť francúzska vláda 25. júla.

Šéf PSA pre francúzske média uviedol, že v otázke plánovanej reštrukturalizácie, ktorá je terčom ostrej kritiky zo strany vlády aj odborov, vidí manévrovací priestor. Varin už predtým vyhlásil, že automobilka nebude žiadať vládu o finančnú pomoc.

PSA Peugeot Citroën vo štvrtok informovala, že zníži počet zamestnancov o 8 tis. a zatvorí továreň Aulnay na predmestí Paríža. Jej divízia výroby áut sa totiž stále viac prepadá do červených čísel. Továreň Aulnay, ktorá zamestnáva viac ako 3 tis. ľudí, skončí prevádzku v roku 2014.

V továrni Rennes, kde sa vyrábajú modely C5, zruší automobilka 1 400 z 5 600 p­racovných miest. Znižovaním počtu zamestnancov v tejto továrni tak spoločnosť reaguje na klesajúci dopyt po väčších automobiloch. O prácu mimo výrobných liniek príde 3 600 ľudí.

35 debata chyba