Najnižšiu nezamestnanosť majú štyri okresy Trnavského kraja

Okresy Galanta, Piešťany, Hlohovec a Trnava minulý mesiac pokorili v miere evidovanej nezamestnanosti všetky bratislavské okresy.

23.12.2016 10:45
debata (5)

Všetky tieto štyri okresy sa nachádzajú v Trnavskom kraji. V okresoch Galanta, Piešťany a Hlohovec bola v novembri najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku, a to zhodne 3,32 %. Za nimi nasleduje okres Trnava, kde miera evidovanej nezamestnanosti v novembri dosiahla 3,52 %. Až za týmito okresmi sa nachádza okres Bratislava V s mierou nezamestnanosti 3,96 %. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Naopak, miera evidovanej nezamestnanosti bola na konci novembra tohto roka vyššia ako 20 % v štyroch okresoch na Slovensku. Ide o okresy Rimavská Sobota, Kežmarok, Revúca a Rožňava. Z týchto okresov sa dva nachádzajú v Banskobystrickom kraji a po jednom v Prešovskom a v Košickom kraji. Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci minulého mesiaca v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 24,77 %. Nasleduje okres Kežmarok, kde miera nezamestnanosti ku koncu novembra tohto roka predstavovala 21,13 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Revúca. V ňom bola miera nezamestnanosti 20,84 %. Okres Rožňava vykázal ku koncu minulého mesiaca mieru nezamestnanosti 20,75 %.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku dosiahla na konci novembra tohto roka 8,78 %. Dostala sa tak na najnižšiu úroveň od decembra 2008, kedy predstavovala 8,39 %. Oproti koncu októbra tohto roka sa miera evidovanej nezamestnanosti znížila o 0,30 percen­tuálneho bodu. Medziročne bola miera nezamestnanosti minulý mesiac nižšia o 1,99 percen­tuálneho bodu.

Úrady práce evidovali na konci minulého mesiaca 238 380 dispo­nibilných uchádzačov o zamestnanie. Oproti koncu októbra tohto roka ide o pokles o 8 214 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 52 132 osôb.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #nezamestnanosť