Microsoft otvára vývojové centrum v Prahe, šancu majú aj Slováci

Americká softvérová spoločnosť Microsoft otvára v Prahe vývojové centrum systémov pre riadenie vzťahov so zákazníkmi.

07.09.2016 08:56
debata (7)

Do konca tohto roka chce prijať 80 ľudí, celkovo má v najbližších rokoch vzniknúť až 200 pracovných miest. Microsoft už má v Prahe vývojové centrum aplikácie pre videohovory Skype, kde pracuje približne 250 ľudí.

Pražský tím bude súčasťou globálnej vývojovej divízie Microsoft Dynamics CRM a bude spolupracovať s tímami v USA, Indii, Dánsku a Švajčiarsku.

„CRM aplikácie zásadne ovplyvňujú a naďalej budú ovplyvňovať oblasť riadenia vzťahu so zákazníkmi, ale aj marketing alebo predaj. Z toho dôvodu je investícia Microsoftu do posilnenia vývoja CRM produktov logickým krokom,“ uviedol riaditeľ vývojovej divízie Microsoft Dynamics CRM v Česku a Dánsku Martin Košťál.

Pre nové vývojové centrum bude Microsoft hľadať programátorov v celom regióne strednej Európy. „V tejto chvíli sú otvorené pozície pre skôr skúsenejších programátorov,“ uviedla firma. Teraz pre nové centrum potrebuje hlavne softvérových inžinierov, prácu ponúkne tiež absolventom vysokých škôl s technickým zameraním.

Microsoft je najväčším výrobcom softvéru na svete a jeho operačný systém Windows používa väčšina osobných počítačov. Spoločnosť vnikla v apríli 1975, česká pobočka začala činnosť v roku 1992.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft