Analýza: Otvorenie trhu práce by bola chyba

Slovensku viac pomôže vzdelávanie ľudí ako dovoz lacnej pracovnej sily zo štátov mimo EÚ. Takéto riešenie by znížilo ochotu firiem podieľať sa na praktickom vzdelávaní absolventov škôl so vzdelaním nevhodným pre domáci trh práce. Lacní pracovníci zo zahraničia by tiež zastavili tlak na zvyšovanie nízkych slovenských platov.

28.08.2016 15:07
debata (27)

„Keď sa pred pár rokmi starostu bývalej automobilovej veľmoci mesta Detroit spýtali, čo by dnes urobil inak, aby v meste zachránil prosperujúci automobilový priemysel, jeho odpoveď bola: Vzdelával, vzdelával a ešte raz vzdelával ľudí vedomosťami potrebnými pre prax. Toto je jediný kľuč na dlhodobý ekonomický úspech Slovenska, a nie hasenie súčasných problémov dovozom kvalifikovaných ľudí zo zahraničia,“ povedal Jaroslav Holeček, výkonný viceprezident Zväzu automobilového priemyslu SR. Automobilový priemysel preto dlhodobo navrhuje s podporou firiem aj štátu zaviesť rekvalifikačné kurzy smerujúce priamo na potreby slovenského trhu práce.

„Absolvovanie konkrétnych rekvalifikačných kurzov má mladým ľuďom na základe potrieb trhu práce určiť štát v prípade, ak sa nezamestnajú do troch mesiacov od skončenia školy. Takýto systém úspešne funguje napríklad v susednom Rakúsku,“ pokračoval Holeček. Zároveň ľudia ochotní viac sa vzdelávať majú dostať šancu počas 12 až 18 mesiacov získať vzdelanie v odboroch mechatronik, obrábač kovov či mechanik CNC strojov. V prípade podpory návrhu zo strany súčasnej vlády by malé duálne kurzy prebiehali priamo vo fabrikách a teoretickému vzdelávaniu má byť venovaný len jeden deň v týždni. O možnom zavedení týchto zmien dnes rokujú zástupcovia automobilového priemyslu s odborníkmi ministerstva práce.

Proti dovozu lacnej pracovnej sily zo zahraničia je aj minister práce Ján Richter (Smer). „Aktuálne na úradoch práce evidujeme 102-tisíc ľudí pol roka bez práce. Veľkú časť z nich tvoria bývali zamestnanci so skúsenosťami a s praxou. Zamestnanie týchto ľudí je cesta, ako pomôcť firmám s obsadením voľných pracovných pozícií,“ povedal.

Podniky na Slovensku majú problém nájsť ľudí nielen pre zlú kvalifikáciu, ale aj pre nízke platy. „Po ôsmich hodinách denne montovania displejov za pásom som po mesiaci v peňaženke mal 440 eur. Pre mladého slobodného človeka bez záväzkov to ešte ako-tak vystačí, ale založiť si z takéhoto platu rodinu je odvaha hraničiaca so šialenstvom. Po troch mesiacoch som povedal dosť a odišiel som. Radšej si skúsim nájsť prácu v zahraničí, kde síce tiež budem musieť riadne robiť, ale aspoň to nebude za pár eur,“ povedal Martin Michálek z Nitry. Podľa neho práve nízke platy v miestnych fabrikách sú dôvodom obrovského záujmu o prácu vo vznikajúcej automobilke Jaguar Land Rover. Britskej automobilke sa na 3-tisíc voľných pracovných pozícií už dnes hlási viac ako 40-tisíc ľudí.

Firmy upozorňujú, že ľuďom s dostatočnými vedomosťami dnes nie je problém slušne zaplatiť. „Napríklad ak operátor CNC stroja ovláda cudzí jazyk, bez problémov môže dostať plat aj 1 100 eur, zvárač so špecializáciou na bodové zvárania plastov a rúr môže zarobiť aj 1 000 eur,“ uviedol Branislav Holík, manažér náboru v personálnej agentúre McROY. Ďalšou prekážkou pri zamestnávaní ľudí s dostatočnou kvalifikáciou je ich neochota cestovať do priemyselnejších častí Slovenska s dostatkom voľných pracovných pozícií. „Otvorenie slovenského pracovného trhu pre ľudí z nečlenských krajín Európskej únie by rozhodne prospelo pri obsadzovaní kvalifikovaných pozícií, na ktoré skrátka na Slovensku nie je dostupná sila. Vynikajúcim prípadom je IT sektor – pre odborníkov napríklad z Ukrajiny sú mzdy u nás stále zaujímavé,“ pokračoval Holík. Pre zanedbané odborné školstvo personálne agentúry podporujú otvorenie pracovné trhu aj pre robotnícke profesie, čo naráža na silný odpor odborov.

„Možno treba aj zlepšiť pracovné podmienky v niektorých firmách preto, aby ľudia mali záujem ísť do nich pracovať,“ povedal šéf Odborového zväzu KOVO Emil Machyna. Podľa neho dnes Slovensko dopláca na to, že firmy zanedbali vzdelávanie ľudí a vo veľkom sa spoliehali na dodanie pracovníkov od personálnych agentúr. „Preto by sa personálne agentúry mali venovať nielen hľadaniu, ale aj vzdelávaniu ľudí,“ uzavrel Machyna.

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #plat #vzdelávanie