Profesia zaznamenala nárast pracovných ponúk o pätinu

Počet pracovných ponúk na portáli Profesia.sk dosiahol v prvom polroku tohto vyše 126,1 tisíc, čo je medziročný nárast o 21 %.

26.07.2016 10:13
debata (3)

Podľa spoločnosti Profesia je však v dôsledku klesajúcej nezamestnanosti pre firmy problematické tieto nové pracovné miesta obsadiť a často sa stretávajú s nízkym počtom reakcií na ich pracovné ponuky zo strany uchádzačov. "Zatiaľ čo v druhom kvartáli minulého roka sa na priemernú pracovnú ponuku na portáli Profesia.sk prihlásilo približne 20 uchádzačov, v tomto roku to bolo už iba 15 uchádzačov,“ upozornila spoločnosť. Ako uviedla, v žiadaných odboroch pracovného trhu bol tento pokles ešte výraznejší.

Trh práce na Slovensku podľa spoločnosti Profesia rástol v prvom polroku tohto roka zatiaľ najrýchlejšie za posledné roky a pracovné miesta pribúdali vo všetkých regiónoch Slovenska. Oproti prvému polroku predchádzajúcemu roka sa podarilo najväčší nárast pracovných ponúk dosiahnuť v Trenčianskom kraji. V tomto kraji stúpol počet pracovných ponúk o 50 % na 12,3 tisíc.

Výrazným spôsobom pribúdali na portáli Profesia.sk ponuky aj v iných regiónoch Slovenska. V Žilinskom kraj išlo o nárast o 40 % na 11,4 tisíc pracovných ponúk, v Banskobystrickom kraji o 38,8 % na 7,9 tisíc pracovných ponúk a v Trnavskom kraji počet ponúk na prácu stúpol o 38,7 % na 12,8 tisíc. V absolútnom počte ponúk jednoznačne vedie Bratislavský kraj, kde ľudia hľadajúci nové pracovné príležitosti našli v prvom polroku až 56,4 tisíc voľných pracovných miest.

Profesia.sk je internetový pracovný portál prevádzkovaný spoločnosťou Profesia spol. s r. o., ktorý vznikol v roku 1997. Portál umožňuje vyhľadávanie medzi aktuálnymi pracovnými ponukami a poskytuje možnosť vytvorenia štrukturovaného životopisu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #práca