Mzdy v U. S. Steel Košice stúpnu v priemere o 3 %

Odborári vyjednali v U. S. Steel Košice rast miezd. “Sme radi, že sa nám podarilo zachovať pre zamestnancov všetky doterajšie výhody a najmä vyjednať nárast miezd v priemere o 3 %,” uviedol predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Mikuláš Hintoš.

06.04.2016 20:30
debata

Dohodnuté znenie kolektívnej zmluvy v spoločnosti U. S. Steel Košice sa odborárom pozdáva. Zástupcovia zamestnancov očakávajú, že kolektívnu zmluvu podpíšu s vedením U.S. Steel Košice do konca apríla. Ako doplnil predseda OZ KOVO Emil Machyna, urobia všetko preto, aby sa tak stalo čo najskôr.

Vedenie Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice sa stretlo s ministrom práce Jánom Richterom, ministrom hospodárstva Petrom Žigom a štátnym tajomníckom ministerstva práce Branislavom Ondrušom. Spolu podľa informácii zverejnených rezortom práce rokovali o situácii v košických oceliarňach. Hlavnou témou bola príprava novej kolektívnej zmluvy v spoločnosti U. S. Steel Košice. Platnosť starej vypršala 31. marca.

Predstavitelia vlády sa chcú v krátkom čase stretnúť aj s vedením U. S. Steel Košice. Najväčšiemu zamestnávateľovi na východe Slovenska spôsobuje problémy dramatický pokles objednávok a zlý stav na trhu s oceľou pre extrémne vysoké objemy dumpovaných produktov dovážaných do Európy v posledných mesiacoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Odbory #U. S. Steel