Nezamestnanosť nad 20 % malo päť okresov

Miera nezamestnanosti bola na konci októbra tohto roka vyššia ako 20 % v piatich okresoch na Slovensku.

27.11.2015 09:40
debata (4)

Oproti koncu októbra minulého roka sa počet okresov presahujúcich 20-percentnú nezamestnanosť znížil o šesť. Okresy, v ktorých bola na konci októbra nezamestnanosť nad 20 %, patria do Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja. Z piatich okresov sa tri nachádzajú v Banskobystrickom kraji a po jednom okrese v Prešovskom a Košickom kraji. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci októbra v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 27,77 %, čo je medziročný pokles o 1,9 percentu­álneho bodu. Nasleduje okres Kežmarok, kde sa miera nezamestnanosti ku koncu októbra medziročne znížila o 0,79 percen­tuálneho bodu na 24,29 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Revúca. V ňom bola miera nezamestnanosti 22,51 %, čo je medziročne menej o 5,65 percen­tuálneho bodu.

Naopak, najnižšiu mieru nezamestnanosti mali na konci októbra okresy Bratislava 5 a Galanta. Miera nezamestnanosti v okrese Bratislava 5 dosiahla 4,66 % a v okrese Galanta bola nezamestnanosť 5,08 %. Nasledoval okres Bratislava 1, ktorý vykázal minulý mesiac mieru nezamestnanosti 5,10 %.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #nezamestnanosť