Na Slovensku pracuje 23 tisíc cudzincov, najviac je Rumunov

Ku koncu augusta tohto roka pracovalo na Slovensku takmer 23 tis. cudzincov. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

25.09.2015 10:57
debata (17)

Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Rumunska. Tých ku koncu minulého mesiaca na Slovensku pracovalo takmer 5,6 tisíca. Na druhej priečke sú občania Poľska, ktorých 3,1 tis. prišlo za prácou na Slovensko. Nasleduje Česká republika, ktorá zaznamenala koncom augusta takmer 3 tisíc svojich občanov pracujúcich na Slovensku a na štvrtom mieste sa nachádza Maďarsko s 2,5 tis. občanmi pracujúcimi na Slovensku.

Každý tretí cudzinec na Slovensku pracoval ku koncu minulého mesiaca v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných vyše 7,6 tis. cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý koncom augusta zaevidoval takmer 1,2 tis. zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Čadci vykázal vyše 1 tis. pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len piati cudzí štátni príslušníci koncom augusta tohto roka pracovali v okrese Gelnica a siedmi cudzinci si zarábali v okrese Sabinov.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #práca