Slováci v júni menej maródovali

Priemerná dočasná práceneschopnosť (PN) na Slovensku bola v júni tohto roka na úrovni 2,955 %. V porovnaní s júnom vlaňajška je to menej o 0,067 percentuálneho bodu. V šiestom mesiaci roka bola pritom priemerná dočasná PN naposledy nižšia v júni 2007. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila Sociálna poisťovňa.

03.08.2015 11:28
debata

Najnižšiu dočasnú PN vykázal v júni tohto roka Bratislavský kraj, a to pod 2 %. Nasleduje Banskobystrický kraj, kde priemerná dočasná PN dosiahla 2,54 %. Tretie najnižšie percento dočasnej PN evidoval Nitriansky kraj. V tomto kraji bola priemerná dočasná PN v júni tohto roka na úrovni 2,87 %. Naopak, najvyššie percento dočasnej PN mali v šiestom mesiaci tohto roka Prešovský, Žilinský a Trnavský kraj. V Prešovskom kraji priemerná dočasná PN dosiahla takmer 3,63 %, v Žilinskom kraji takmer 3,37 % a v Trnavskom kraji 3,32 %. Ide o údaj, ktorý vychádza z podielu práceneschopných osôb voči celkovému počtu nemocensky poistených osôb v danom mesiaci.

Priemerné obdobie trvania PN v júni tohto roka predstavovalo takmer 47 dní. Najdlhšie priemerná PN trvala v Žilinskom kraji, a to 53,9 dňa. Nasleduje Prešovský kraj, v ktorom dočasná PN trvala v rovnakom období v priemere 52,7 dňa. Najkratšie trvanie dočasnej PN vykázal Bratislavský kraj, a to 41,4 dňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #PN