Na Slovensku pracovalo 21-tisíc cudzincov, najviac je Rumunov

Ku koncu marca tohto roka pracovalo na Slovensku vyše 21,3 tis. cudzincov. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

15.05.2015 17:27
debata

Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Rumunska. Tých ku koncu prvého štvrťroka tohto roka na Slovensku pracovalo takmer 5,3 tisíc. Na druhej priečke sú občania Poľska, ktorých takmer 3,2 tisíc prišlo za prácou na Slovensko. Nasleduje Česká republika, ktorá zaznamenala koncom marca vyše 2,6 tisíc svojich občanov pracujúcich na Slovensku a na štvrtom mieste sa nachádza Maďarsko s 2,1 tisíc občanmi pracujúcimi na Slovensku.

Každý tretí cudzinec na Slovensku pracoval ku koncu marca tohto roka v Bratislave. V hlavnom meste Slovenska bolo totiž zamestnaných vyše 7 tis. cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý koncom marca zaevidoval vyše 1 tis. zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Čadci vykázal takisto vyše 1 tis. pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len traja cudzí štátni príslušníci koncom marca tohto roka pracovali v okrese Turčianske Teplice a piati cudzinci si zarábali v okrese Sabino

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #imigrácia