Takmer polovica Čechov si nosí obed do práce z domu

Obed z domu si do práce nosí 45 českých zamestnancov. Motívom je prevažne snaha nezaťažovať rodinný rozpočet výdavkami za obedy v reštaurácii alebo závodnej jedálni. Vyplýva to z ankety na pracovnom portáli Profesia.cz.

01.10.2014 08:25
debata (6)

„Často si tiež zamestnanci nestíhajú zájsť na obed, a preto je pre nich domáca strava výhodná, niekedy chýba aj vyhovujúce stravovacie zariadenia v blízkosti pracoviska,“ uviedla ďalšie dôvody Kateřina Jaroňová z portálu.

Každý ôsmy človek v Česku pravidelne neobeduje. Pri porovnaní s minuloročnými výsledkami prieskumu ich počet klesá. Kým pred rokom to bolo 20 percent respondentov, tento rok ich je 13 percent.

Príležitosť prevetrať si hlavu počas obeda v reštaurácii využíva 18 percent účastníkov. Kedysi masovo prevádzkované závodné jedálne navštevuje 14 percent ľudí.

Výsledky ankety zároveň naznačujú rastúcu obľubu donáškových služieb. V minulom roku si obedové menu vyberali z ponuky týchto spoločností štyri percentá respondentov, tento rok dovezené menu konzumuje na pracovisku každý desiaty Čech.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #jedlo