Nemci začnú testovať nezamestnaných, či berú drogy

Nemecké úrady práce chcú začať testovať nezamestnaných, či berú drogy. Reagujú tak na žiadosti zamestnávateľov a pracovných agentúr, ktoré chcú uchádzačov o zamestnanie preveriť, či im prípadná závislosť na nejakej návykovej látke neznemožňuje vykonávať prácu.

04.09.2014 18:44
debata (2)

Úrady však zdôrazňujú, že testy nebudú plošné a budú sa konať len v prípade konkrétneho podozrenia na užívanie drog. Informoval o tom spravodajský časopis Focus.

Nemecké úrady práce podľa časopisu nakúpili spolu 88 000 drogových testov. Možno ich použiť na to, aby zo vzoriek moču určili, či testovaný užíva marihuanu alebo hašiš, extázu, kokaín alebo antidepresíva. Úrady práce predpokladajú, že im zásoba testov vydrží zhruba štyri roky.

Nemecké úrady reagujú na dopyt od zamestnávateľov a od agentúr, ktoré sprostredkúvajú prácu. Každý rok totiž dostávali tisícky žiadostí o preverenie, či konkrétny nezamestnaní neužívajú návykové látky, ktoré by im znemožnili vykonávať danú prácu. Zvyčajne išlo v týchto prípadoch o zamestnanie ako je vodič nákladného vozidla, kde užívanie akejkoľvek látky ovplyvňujúce vnímanie môže znamenať všeobecné ohrozenie.

Úrady práce budú okrem zakázaných drog u nezamestnaných testovať aj neprimeranú konzumáciu alkoholu. Zdôrazňujú však, že testy nebudú plošné. Úrady k nim pristúpia len v prípadoch, keď budú mať odôvodnené podozrenie, že konkrétny človek užíva alkohol alebo návykové látky.

Hovorca Spolkovej agentúry práce, ktorá je nadradenou organizáciou jednotlivých úradov práce, povedal denníku Rheinische Post, že testovanie by malo pomôcť aj nezamestnaným. Negatívny test podľa neho zvýši šancu konkrétneho človeka na získanie pracovného miesta. Hovorca tiež podotkol, že zatiaľ čo na úradoch práce bude testovanie novinkou, pracovné agentúry už niekoľko rokov uchádzačov o prácu podrobujú kontrole, či neužívajú návykové látky.

Testovanie nezamestnaných na užívanie drog umožnili vlani nemecké súdy. Rozsudok padol v prípade, keď sa jedna nezamestnaná cítila byť diskriminovaná tým, že od nej úrad práce žiada test na drogy, pretože sa opakovane zo zdravotných dôvodov ospravedlnila z dohodnutých schôdzok s možným zamestnávateľom. Krajinský súd v Heidelbergu ale rozhodol, že testovanie zo strany úradu práce či možného zamestnávateľa ústavné práva nezamestnaných nenarušuje, ak je vykonané v prípade podozrenia na užívanie drog a pokiaľ informácie o vykonaní testu nie sú oznámené nikomu ďalšiemu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Nemecko