Bratislavský VW po celozávodnej dovolenke rozbehol výrobu

Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) v pondelok obnovila výrobu po celozávodnej dovolenke, ktorá sa začala 21. júla. Ako uviedol hovorca spoločnosti Vladimír Machalík, počas trojtýždňového pokoja vo výrobe firma realizovala technologické a stavebné práce.

11.08.2014 09:50
Volkswagen, deň otvorených dverí Foto: ,
Automobilka Volkswagen ukázala zvedavcom nielen výrobné haly, ale pripravila pre nich aj sprievodný program so súťažami, spevákmi a adrenalínovými atrakciami.
debata

„Viac ako 1 000 zamestnancov VW SK a dodávateľských firiem realizovalo 130 technologických a stavebných úprav v celom areáli závodu. Jedno z dvoch ucelených nevýrobných období roku spoločnosť naplno využila na modernizácie, ktoré nie je možné uskutočniť počas prebiehajúcej prevádzky,“ priblížil Machalík.

Tradičný pokoj vo výrobe VW SK využila aj na komplexnú údržbu a kontrolu zariadení. Tie totiž nie je možné vykonávať počas nepretržitej prevádzky sedem dní v týždni v produkcii SUV, ani počas trojzmennej prevádzky vo výrobe mestských vozidiel New Small Family. Počas celozávodnej dovolenky tiež v novej karosárni inštalovali technológie.

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil viac ako 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen