Porastú platy státisícom ľudí?

Státisíce ľudí v malých firmách nemajú zaručené, ako im v budúcom roku porastú platy.

20.11.2013 07:00
debata (14)

Smer chce, aby kolektívne zmluvy vyššieho stupňa platili aj pre spoločnosti s 20 a viac zamestnancami. Prezident Ivan Gašparovič, však schválenú novelu zákona nepodpísal a žiada posunúť hranicu na 50 zamestnancov.

Predseda Odborového zväzu KOVO Emil Machyna tvrdí, že ak prejde prezidentova pripomienka, státisíce ľudí v menších firmách môžu zabudnúť na rast platov. Paradoxne podobnú novelu Smer presadil už za prvej vlády Roberta Fica v roku 2007, aj s podpisom prezidenta Gašparoviča. Zmenu postoja prezidenta firmy vítajú, keďže avizovali napadnutie zákona na Ústavnom súde. Naopak, odborári to považujú ako rozpor s tým, že prezident Gašparovič hovorí o svojom sociálnom cítení. Prezident to prostredníctvom svojho hovorcu Marka Trubača odmieta.

„V roku 2007 na rozdiel od súčasnosti bola nižšia nezamestnanosť a aj ekonomický vývoj v krajine nebol zasiahnutý hospodárskou krízou. Úpravy v zákone navrhuje pre zachovanie existujúcich pracovných miest. Nie je teda pravdou, ako hovoria odborári, že prezident nekoná v záujme sociálneho postavenia občanov,“ reagoval Trubač. „Prezident republiky vrátil predmetný zákon preto, lebo jeho prijatím by hrozilo zhoršenie podnikateľského prostredia, ktorého následkom by bolo ďalšie prepúšťanie,“ dodal Trubač.

Aj podľa zamestnávateľov kolektívne zmluvy vyššieho stupňa nemôžu platiť v menších podnikoch. „Vítame prezidentovo rozhodnutie, rozširovanie kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa bez súhlasu zamestnávateľa alebo možnosti sa odvolať k pracovnému súdu, nie je nikde v Európe,“ povedal tajomník Republikovej únie zamestnávateľov Martin Hošták. Odborári nesúhlasia.

„Rozširovanie kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa zabezpečí aj v okresoch s vysokou nezamestnanosťou zvyšovanie platov zamestnancov,“ povedal Emil Machyna. Napríklad kolektívna zmluva platná pre elektrotechnický priemysel zabezpečuje ľuďom v budúcom roku rast tarifných platov o sedem percent. Základný mesačný plat zamestnanca v prvej tarifnej triede tak stúpne z 315 eur na 337 eur. Ľudia tak budú v čistom zarábať len o 32 eur viac ako zamestnanci s minimálnou mzdou. „Podmienky stanovené kolektívnymi zmluvami nie sú pre firmy likvidačné a ľuďom zabezpečujú len slušné platy za vykonanú prácu,“ pokračoval Machyna.

Vláda má vo svojom programovom vyhlásení napísané, že zabezpečí zlepšenie rozširovania kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa a na prelomenie prezidentovho veta stačí len 76 poslancov, pričom Smer v parlamente disponuje až 83 poslancami. „Pripomienky pána prezidenta budú predmetom ďalšieho legislatívneho, vecného, ale aj politického posúdenia,“ povedal hovorca ministerstva práce Michal Stuška. Zatiaľ tak nie je jasné, či vláda novelu zákona o kolektívnom vyjednávaní presadí bez zapracovania prezidentových pripomienok. „Ak návrhy pána prezidenta štát nezapracuje, môže od stoviek malých firiem očakávať žaloby o náhradu škody,“ upozornil Hošták.

Podľa zväzu strojárskeho priemyslu by odbormi presadzované rozširovanie kolektívnych zmlúv spôsobilo firmám ťažkosti, ale nebolo by hrozbou pre podnikanie na Slovensku. „Ak si zoberieme štatistiky, tak približne dve tretiny firiem majú do deväť zamestnancov a ich sa zmeny vôbec nedotknú,“ uviedol Juraj Borgula, viceprezident Zväzu strojárskeho priemyslu Slovenskej republiky. Aj odbory totiž súhlasili, aby sa rozširovanie kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa neuplatňovalo v podnikoch do dvadsať zamestnancov, podnikoch v likvidácii či ozdravnom režime, podnikoch pôsobiacich na slovenskom trhu menej ako dva roky alebo zamestnávajúcich desať percent ľudí so zdravotným postihnutím.

Z ekonomického hľadiska odbory rast platov obhajujú zvyšovaním produktivity práce na Slovensku. „Napriek tomu posledné roky neustále klesá podiel miezd na hrubom domácom produkte. Firmy tiež väčšinu zisku neinvestujú na Slovensku, ale vyvezú do zahraničia, tak aspoň ľudí by mohli lepšie zaplatiť,“ uzavrel Machyna. Zamestnávatelia zas argumentujú tým, že produktivita a ziskovosť stúpa hlavne vo veľkých podnikoch, kým malé firmy majú problém prežiť.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #kolektívna zmluva