RegioJet chce prijať sto nových ľudí, najmä do vlakov

SITA | 22.01.2016 13:44
Súkromný dopravca RegioJet, a.s. plánuje čo najskôr prijať sto nových zamestnancov. Má záujem najmä o členov palubného personálu na obsluhu cestujúcich v žltých vlakoch, a to hlavne z východu Slovenska.

Ako spoločnosť v piatok informovala, súvisí to s rozširovaním jej služieb vo vlakovej doprave. Stevardov potrebuje do diaľkových vlakov jazdiacich medzi Bratislavou a Košicami, Prahou a Košicami a prípadne aj vo vnútroštátnych spojoch v Českej republike medzi Prahou a Ostravou.

RegioJet v tomto roku očakáva nárast počtu cestujúcich najmenej o dvadsať až tridsať percent. Diaľkové vlaky spoločnosti na Slovensku vlani prepravili medzi Bratislavou a Košicami približne deväťstotisíc cestujúcich a v Českej republike približne tri milióny pasažierov.

„Palubný personál patrí medzi našich najdôležitejších zamestnancov,“ povedal majiteľ RegioJetu Radim Jančura. Stevardi, ktorí predtým pôsobili v RegioJete, podľa spoločnosti pracujú pre medzinárodných leteckých dopravcov. Bývalí stevardi v súčasnosti tvoria 80 percent zamestnancov zákazníckeho servisu a dispečingu spoločnosti.

RegioJet od 17. januára posilnil všetky svoje diaľkové vlaky medzi Bratislavou a Košicami. V každej súprave by tak malo byť päťsto miest na sedenie. Spoločnosť predĺžila svoje súpravy zo šesť na desať vozňov a chcela nasadiť vlaky s trinástimi vozňami. Skomplikovala to podľa prepravcu situácia na Hlavnej stanici v Bratislave, kde je možné taký dlhý vlak vybaviť iba na jednej koľaji.

Spoločnosť RegioJet, a.s. so sídlom v Bratislave bola založená v októbri 2010, má základné imanie 25 tis. eur a jej akcionárom je česká spoločnosť Student Agency, k. s. so sídlom v Brne. RegioJet začal prevádzkovať osobnú vlakovú dopravu na trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno v marci 2012. Diaľkové vlaky na trase Praha – Žilina – Košice a Bratislava – Žilina – Košice prevádzkuje od októbra, resp. decembra 2014. Vlakové spojenie zo Zvolena cez Žilinu do Prahy zaviedol vlani v decembri. Spoločnosť zabezpečuje aj diaľkovú autobusovú linku Banská Bystrica – Nitra – Bratislava od februára a medzinárodnú autobusovú linku Bratislava – Viedeň od novembra 2015.