Švédi chcú vo Fiľakove prijať takmer 500 ľudí

SITA | 30.09.2011 13:30
Vo Fiľakove vznikne 450 až 500 nových pracovných miest. Vytvoriť ich plánuje spoločnosť Dometic Slovakia, s.r.o, súčasť švédskej skupiny Dometic Group.

Na juhu Slovenska sa totiž rozhodla rozšíriť svoju výrobu doplnkov pre karavany a jachty. Firma chce na Slovensku začať aj s výrobou nového produktu. „Ten však zatiaľ nešpecifikovala,“ informovalo Ministerstvo hospodárstva SR.

„Jedným z hlavných cieľov od môjho nástupu je zlepšovanie podnikateľského prostredia a získavanie nových investícií, ktoré podporia hospodársky rast predovšetkým ekonomicky najslabších regiónov Slovenska,“ reagoval na plány spoločnosti minister hospodárstva Juraj Miškov. Investíciu Dometic sa podarilo na Slovensku etablovať aj vďaka Slovenskej agentúre pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). Najvyšší predstavitelia agentúry už dávnejšie deklarovali snahu vyvíjať väčšiu starostlivosť o už etablovaných zahraničných investorov na Slovensku. V novohradskom regióne v meste Fiľakovo je miera nezamestnanosti na úrovni 23,12 %.

Spoločnosť Dometic Slovakia pôsobí na slovenskom trhu od roku 1995. V súčasnosti zamestnáva 200 ľudí.