Víťazstvo v medzinárodnej súťaži = kľúč k dobrej práci

Vladimír Kuchár uspel v regionálnom kole súťaže NetRiders 2014 medzi súpermi z 12 krajín a získal študijný pobyt v centrále Cisco v kalifornskom Silicon Valley.

27.12.2014 11:37
debata (1)

Preukázal najlepšie znalosti počítačových sietí. V stredoeurópskom kole medzinárodnej súťaže NetRiders za sebou nechal tri desiatky súperov.

Cieľom prestížneho merania síl, organizovaného spoločnosťou Cisco, je preveriť znalosti študentov v sieťových technológiách a pripraviť ich na náročné pracovné výzvy, ktorým budú čeliť v budúcich zamestnaniach. Študenti riešia simulované praktické problémy, pri ktorých navrhujú, konfigurujú a opravujú počítačové siete.

„Typy úloh boli trochu iné ako na slovenských súťažiach. Vyžadovali si vidieť problém v širšom kontexte,“ hovorí Vladimír Kuchár, ktorý sa na súťaž kvalifi koval ako študent Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Košiciach.

„Kurzy, ponúkané v rámci sieťových akadémií, poskytujú výborne spracované materiály. Určite mi pomohol aj program Packet Tracer, ktorý je pre študentov akadémie zadarmo, prístup k reálnym sieťovým zariadeniam spoločnosti Cisco, na ktorých som si skúšal teoretické poznatky, či inštruktori, ochotní vždy poradiť. Vždy ma zaujímali informačné technológie, a preto som sa rozhodol študovať odbor Informatika na FIIT STU. Keďže sa vo voľnom čase okrem počítačových sietí venujem aj programovaniu, dospel som k záveru, že štúdium tohto odboru mi ponúkne zdravú kombináciu týchto dvoch mojich záľub.“

Čím bola pre neho súťaž výnimočná? „Súťaž NetRiders ma oslovila úžasnou možnosťou porovnať si vedomosti s inými študentmi Cisco sieťových akadémií z rôznych krajín. Samozrejme aj hlavná cena pre víťazov bola veľmi dobrá motivácia. Víťazstvo v takejto súťaži je určite plus pre prípadného zamestnávateľa. Takéto víťazstvo ukazuje, že kandidát sa problematike venuje, má chuť učiť sa a nadobudnuté poznatky využívať. Myslím si, že takýto človek určite nemá problém zamestnať sa v odbore.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #IT #škola