Máme dosť pracovníkov? Začnú sa rekvalifikácie

Príchod Jaguar Land Roveru vyvolal otázniky, či má Slovensko dostatok ľudí ochotných pracovať v novej automobilke.

15.12.2015 00:00
Range Rover, automobilka, Foto:
Jaguar Land Rover bude potrebovať tisícky ľudí.
debata (30)

Personálne agentúry hlásia, že niektorí ľudia nie sú ochotní dochádzať či presťahovať sa za prácou. Obsadiť pozície s platom okolo 900 eur napríklad na Záhorí je problém. A to napriek tomu, že každý rok tisícky mladých ľudí po absolvovaní strednej školy skončia na úradoch práce. Namiesto získavania pracovných návykov mnohých z nich čaká niekoľko rokov bez práce.

Paradoxne sa tak deje v časoch, keď čoraz viac firiem hlási nedostatok zamestnancov. Súkromníkom nechýbajú len odborníci, ale aj zamestnanci, obsluhujúci v telefónnych centrách anglicky hovoriacich zákazníkov či vodiči vysokozdvižných vozíkov. Zmeniť situáciu mladých bez práce môžu už v roku 2016 pripravované rekvalifikačné kur­zy.

„Pôjde o minimálne rok trvajúce kurzy zamerané na čiastočnú kvalifikáciu. Napríklad, vyučenie obrábača kovov trvá 3 roky, ale za jeden rok môžete mladého človeka zaškoliť na kvalitného frézara, ktorý bude dostatočne pripravený na uplatnenie na trhu práce,“ priblížil Jaroslav Holeček, viceprezident Zväzu automobilového priemyslu.

Praktická časť rekvalifikačných kurzov by mala prebiehať priamo v fabrikách a v podstate by išlo o zrýchlenú formu duálneho vzdelávania.

„Ľudia s ukončeným vzdelaním sa už nemusia učiť predmety ako slovenský jazyk, etika či dejepis. Teória by bola zameraná priamo na prax a študenti by sa učili len predmety ako technológia sústruženia či o vlastnostiach obrábaných materiálov,“ pokračoval Holeček.

Naučiť sa Word a Excel už dávno nestačí

Plán je taký, že hneď po skončení rekvalifi kácie by študenti nastupovali do niektorej z rozbehnutých fabrík. Smer aj takýmto spôsobom plánuje naplniť opatrenia zo svojho tretieho sociálneho balíčka v podobe vytvorenia 100–tisíc pracovných miest do roku 2020.

„Rekvalifikácie, reagujúce priamo na podmienky zamestnávateľov majú všetky predpoklady byť úspešné a môžu dať mladým ľuďom šancu zamestnať sa,“ uviedla sociologička Slovenskej akadémie vied Monika Čambalíková.

V minulosti totiž veľmi veľa rekvalifikačných kurzov zameraných na ovládanie programov Word a Excel ľuďom takmer vôbec nepomohlo v uplatnení na trhu práce.

„Luxus rekvalifikačných kurzov nepotrebných pre prax si už tento štát nemôže dovoliť. Niežeby na realizáciu takýchto projektov neboli peniaze, ale ak okamžite nezačneme kvalitne vzdelávať ľudí, tak pri súčasnom tempe poklesu nezamestnanosti už o dva roky nebude mať kto robiť a slovenská ekonomika bude mať vážny problém,“ upozornil Holeček.

Aj Národná banka Slovenska upozorňuje, že bez prijatia razantných opatrení dokáže slovenská nezamestnanosť klesnúť maximálne na úroveň 8 percent. „Konkurencies­chopnosť slovenskej ekonomiky by mala byť zvyšovaná pomocou štrukturálnych reforiem a zdravých verejných financií,“ uviedol guvernér Národnej banky Slovenska Jozef Makúch po predstavení Strednodobej predikcie k 4. štvrťroku 2015. V nej analytici centrálnej banky počítajú v tomto roku s vytvorením 39,4 tisíca nových pracovných miest a v budúcom roku vznikne 21,4 tisíca nových pracovných miest.

Prognóza bola ešte bez započítania efektu príchodu Jaguaru do Nitry. Deje sa tak v časoch, keď firmy prostredníctvom slovenských úradov práce nedokážu obsadiť 25,3 tisíca pracovných ponúk.

Ako motivovať ľudí? Najviac zaberie plat

Pri mladých ľuďoch dlhodobo bez práce bude musieť štát zabojovať aj o ich motiváciu absolvovať kurz. Podľa prieskumov z minulosti sú najlepšou motiváciou peniaze. Aj preto sa tento rok znížili odvody pre vyše 600–tisíc ľudí a vo zvyšovaní čistých platov chce Smer pokračovať, ak uspeje vo voľbách.

„Bez práce som bol viac ako dva roky po tom, čo som prišiel o prácu predavača v obchodnom dome. Našťastie sa mi konečne podarilo získať dobrú prácu v strážnej službe, ale prvé dni som mal strašné problémy so vstávaním,“ povedal Martin Martaus z Holíča.

Byť doma s rodinou nie je pre nezamestnaného človeka žiadnym trestom. „Ráno nemusíte vstávať a obed máte vždy pripravený. Samozrejme, každý chlap sa chce vedieť postarať sám o seba, ale prvé dní bolo naozaj ťažké vymeniť pohodlie domova za pravidelný pracovný režim,“ dodal Martaus.

V pasci takéhoto života na úkor rodiny je podľa štatistík chytených okolo 180–tisíc ľudí, ktorí ako dlhodobo nezamestnaní sú už viac ako rok bez práce.

„Získať späť stratené návyky je naozaj veľmi ťažké. Štát sa preto musí snažiť vytvárať čo najviac projektov na vytváranie pracovných miest pre mladých ľudí,“ uviedla Čambalíková. Zväz automobilového priemyslu Slovenska vytvorí do konca roku 2019 až 14–tisíc nových pracovných miest.

„Len tento rok pribudlo na úrad práce okolo 9–tisíc nezamestnaných mladých ľudí. S nimi sa dá pracovať a vhodnou rekvalifikáciou im vieme zabezpečiť miesto v automobilovom priemysle,“ uviedol Holeček.

Študenti s ukončeným vzdelaním sú totiž zvyknutí na pravidelný režim školského vyučovania, a preto ich netreba špeciálne motivovať.

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Jaguar Land Rover